De neurofeedback training: voor meer stabiliteit en veerkracht


Door middel van Neurofeedback volgens de NeurOptimal® Methode kun je de hersenen trainen. Hiermee kunnen je hersenen leren optimaal te functioneren. Het is een veilige training die voor iedereen geschikt is, of je nu jong of oud bent. Het helpt moeiteloos veranderingen in te zetten, en zal helpen bij allerhande problemen. Na een training met Neurofeedback merk je de effecten op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Voel je beter met neurofeedback

Neurofeedback gaat uit ervan uit dat de hersenen een grote rol spelen in ons welzijn. Wie we zijn, hoe we denken, hoe we ons voelen vindt allemaal zijn oorsprong in ons brein. Helaas is het zo dat we soms niet optimaal functioneren. We ervaren stress, angsten, burn-out, depressie, vermoeidheid of slaapproblemen. Deze ontstaan door een disbalans in de hersenpatronen, turbulentie genoemd, en dit kan aangepakt worden met de neurofeedback training. Dat gebeurt met geavanceerde software.


Reorganiseren van hersengolven

Doordat de software je hersengolven ontvangt, kan deze het waarnemen wanneer er sprake is van de zogenoemde turbulentie. Als dit voorkomt, zorgt de software voor een kleine onderbreking (van een seconde) in de beelden waar je naar kijkt en in het geluid. De hersenen zien deze onderbreking als een verstoring in een patroon. Ze zullen proberen zich te reorganiseren en een beter evenwicht te vinden. Elke keer als de software een disbalans opmerkt, geeft het een feedback stimulus aan de hersenen. Het geeft eigenlijk de boodschap, dat er inefficiënt gewerkt wordt. Het maakt helemaal niet uit wat voor klacht je hebt. Er wordt niet gewerkt volgens een bepaald behandelplan. Het doel is om de hersenen te helpen weer soepel te werken en te zorgen voor een verbeterde flexibiliteit en stabiliteit van het zenuwstelsel.

Trainen terwijl je ontspant

Tijdens een neurofeedback training volgens de NeurOptimal® methode zit je in een gemakkelijke stoel. Er worden enkele sensoren op je hoofd bevestigd. Deze zullen alleen de hersengolven waarnemen, zodat de behandelaar de meting kan uitlezen. De software kan deze hersengolven (impulsen) allemaal analyseren door een EEG-meting. Bij de eerste training wordt er eerst een basismeting gedaan. Zo kan de software leren hoe je hersengolven normaal gesproken functioneren. Daarna begint de training. Zittend in de stoel kun je je heerlijk ontspannen. Je luistert naar rustige muziek en kijkt naar mooie beelden, maar ondertussen krijgt je brein een training. Dit gebeurt op onbewust niveau. Dit werkt als volgt.


Verbetering van klachten

Een training duurt tussen de 20 35 minuten. De meeste mensen voelen zich gewoon ontspannen, je voelt niets van wat er in je hoofd gebeurt. Dat vindt op onbewust niveau plaats. Toch is wel degelijk een verandering merkbaar na verloop van tijd. Klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Je voelt je lekkerder in je vel, kunt gemakkelijker in slaap vallen en je zult je meer ontspannen voelen. Ook voor kinderen is neurofeedback training heel geschikt. Zij kunnen tijdens een training hun eigen filmpjes kijken en beter omgaan met de vele prikkels die zij moeten verwerken in deze drukke tijden.

Voor verschillende klachten

Neurofeedback kan helpen bij veel verschillende klachten, maar ook als je op zoek bent naar meer energie, vitaliteit. Als je beter wilt kunnen omgaan met stress. Niet altijd kun je de vinger leggen op wat het is, dat je niet zo goed doet voelen. Neurofeedback kan je dan net dat steuntje in de rug geven, om dat aan te pakken.

Neurofeedback is geschikt voor mentale, fysieke en emotionele klachten:

 • Burn-out
 • Depressie en angsten
 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Concentratieproblemen
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • ADHD
 • Faalangst
 • Hoofdpijn/Migraine
 • PMS
 • Stress

Opzoek naar meer informatie of heeft u vragen?